سوال اخلاقی: میخوام بهترین بنده برای خدا باشم...

09:17 - 1401/04/04

میخوام بهترین بنده برای خدا باشم
و بهترین یاور برای امام زمان عج
چیکار کنم؟چه کار باید بکنم؟
وضعیتم هم به این صورته که متاهلم و فرزند ندارم و دانشگاه میرم

 

----------------
کاربران محترم مي‌توانيد در همين بحث و يا مباحث ديگر انجمن نيز شرکت داشته باشيد: https://btid.org/fa/forums
همچنين مي‌توانيد سوالات جديد خود را از طريق اين آدرس ارسال کنيد: https://btid.org/fa/node/add/forum
تمامي کاربران مي‌توانند با عضويت در سايت نظرات و سوالاتي که ارسال ميکنند را به عنوان يک رزومه فعاليتي براي خود محفوظ نگه‌دارند و به آن استناد کنند و همچنين در مرور زمان نظراتشان جهت نمايش، ديگر منتظر تاييد مسئولين انجمن نيز نباشد؛ براي عضويت در سايت به آدرس مقابل مراجعه فرمائيد:  https://btid.org/fa/user/register

انجمن‌ها: 
http://btid.org/node/212523
تصویر روئین تن مهدی

سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی

ضمن تشکر از حسن اعتماد شما به مجموعه
حقیر به عنوان جوابگوی سوال شما، خودش رو جزو بندگان خوب خدا نمی دونه، اما می تونه برگرفته از آموزه های دینی و رهنمود بزرگان شما رو راهنمایی کنه.

البته بهتون تبریک میگم که به اون اندازه از شناخت و بصیرت و جهان بینی رسیدید که برای اینکه به خوشبختی و سعادت برسید به دنبال راهکار و برنامه اید. «هدف داشتن» در زندگی چه در زمینه معنویت و چه زندگی دنیایی یک امتیازی است که خیلی ها از اون بی بهره اند و به گونه ای از پوچی در زندگی مبتلا شده اند.

برای بهترین بنده شدن، فقط لازم است که در بین «خدا خواهی» و «خودخواهی»، گزینه اول رو انتخاب کنید و دل و وجود خود رو از هر گونه شائبه منیت و خودخواهی خالی کنید. اونوقت شما می شید یکی از دوستان خدا که صاحب هیبت خواهید شد و خدا مهر شما رو در هر دلی قرار خواهد داد. منتهی این هدف، نیاز به برنامه هست. و اینکه فرمودید باید چکار کنم، در واقع به دنبال برنامه هستید.

آنچه عرض می شود توصیه هایی در حد معمول هست که بنا به ذوق و میل شما می تونید بهش بپردازید و از جوایزی که خدا در قبال این تلاش در قالبهای معنوی به شما عطا می کند بهره مند بشید. برنامه خواستن شما خود یه جور تلاش برای رسیدن به خداست و خدا هم طبق وعده ای که داده به شما عنایت ویژه خواهد کرد. خدا میگه «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ[1] و كسانى كه در راه ما كوشيده‌اند، به يقين راه‌هاى خود را بر آنان مى‌نماييم و در حقيقت، خدا با نيكوكاران است.»

برنامه ای که خدمت شما عرض میشه بسیار جمع و جور هست شماست که امیدوارم با پیگیری مداوم، ظرفیت خودتون رو برای مراحل بعد توسعه بدید.

1-گناهان رو بشناسید و از اون دوری کنید، واجبات رو بشناسید و از اون دوری کنید (که همون مراجعه به رساله عملیه مراجع است که لازم هست مرجع تقلیدی برای امور دینی خود داشته باشید) مرحوم ایت الله بهجت می فرمودند در جواب سؤالی که پرسیده شده: تصمیم به سیر و سلوک دارم، چه کنم؟ می گوید: ترک معصیت برای تمام عمر کافی و وافی است، اگرچه هزارسال باشد.
اگر کسی به همین دو کلمه عمل کنه (انجام واجبات و ترک محرمات) خدا اون رو به سمت خودش می کشه و به علومی که آگاهی نداره، با خبر خواهد کرد (علم مفید)

2- تفریح سالم با دوستان سالم داشته باشید. فضای مجازی خوب است اما باید ساعت محدودی رو بهش اختصاص بدید. این شمایید که باید فضای مجازی رو مدیریت کنید و این اشتباه محضی است که فضای مجازی باید ما رو مدیریت کنه. سعی کنید تفریحات شما واقعی باشد و نه مجازی که صرفا به ذهن و فکر و تخیل شما مرتبط است.

3- به دیدن قوم و خویش برید، هفته ای دو بار صله رحم کنید. صله رحم به شما نشاط میده، طول عمر میده، شخصیت اجتماعی وعزت نفس میده.

4- حتی المقدور نمازتون رو اول وقت بخونید. حتی المقدور زود بخوابید و قبل اذان صبح و لو برای 5 دقیقه بیدار باشید. وضو بگیرید و نماز صبحتون رو بخونید. تا آدمادگی شما برای خوندن نماز شب فراهم بیاد. (شیرینی این کار، برای کسی قابل لمس خواهد بود که بهش عمل کنه و کمی صبور باشه)

5- روزانه نیم ساعت مطالعه کنید. پیشنهاد می دم بر کتابهای شهید مطهری سرمایه گذاری کنید (که اون هم سیر مطالعاتی خاصی داره)

6-روزانه نیم ساعت اهل تفکر باشید، جای خلوتی و حتی المقدور با یه چشم اندازی به فضای ازاد انتخاب کنید و در مورد خود، هستی ، آفرینش و کیفیت خلقت اونها تامل کنید. تفکر، مایه نفوذ ایمان به قلب هست و ایمان بنا به فرموده خدا بسیار دلنشین است. «وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ[2] خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هایتان بیاراست، و کفر و بدکاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت، اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] هدایت یافته اند.» این مژده رو به شما می دهم که اگر این برنامه رو کمی با صبوری انجام بدید (هر چند در ابتدا ممکن است چیزی عائدتون نشه) اما بعدها آن قدر لذت بخش خواهد بود که حس می کنید نیم ساعت خیلی کم است.

7- در پایان، هنگام خواب اهل محاسبه باشید، از کارهای خوبتون خدا رو شکر کنید و از خطاهاتون استغفار کنید. و در پایان ما رو از دعای خیرتون بی نصیب نذارید

پی نوشت:

1-عنکبوت، ایه 69
2- حجرات، آیه 7