افشاگری قالیباف در مورد حوادث کوی دانشگاه

23:39 - 1392/02/16
رهروان ولایت ـ محمدباقر قالیباف عضو ائتلاف پیشرفت گفت: بر خلاف ادعای کسانی که می گویند من سرمایه‌دارم، از مال دنیا فقط یک خانه و ماشین دارم و هیچ فعالیت اقتصادی شخصی حتی از نوع مباح هم ندارم.
قالیباف

به گزارش رهروان ولایت به نقل از خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف بعدازظهر امروز در یک نشست دانشجویی که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده بود به سؤالات دانشجویان درباره انتخابات و مهم‌ترین مسائل روز پاسخ داد.

وی در پاسخ به سؤال دانشجویی که منتقد توجه حداقلی به حوزه فرهنگ در شهرداری تهران بود، اظهار داشت: اساس کار فرهنگی تربیت و رشد و تعالی انسان است که در دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی تمرکز دارد.

قالیباف گفت: خداوند در زمان خلقت انسان به او انسانیت و آزادگی عطا کرد و من نیز در عرصه کار فرهنگی به این دو وجهه در قالب جوهره دینی توجه خواهم کرد.

شهردار تهران گفت: پرورش نیروی انسانی فرهنگی از وظایف قانونی شهرداری نیست اما تلاش کرده‌ایم سازمان شهرداری‌ را از یک مجمع خدماتی به نهاد فرهنگی اجتماعی تبدیل کنیم.

وی افزود: اعتقاد من این بود که اگر همه خدمات شهری و عمرانی را انجام دهیم اما به بحث فرهنگ اجتماعی توجه نداشته باشیم، کار ما مفید و عقلانی نخواهد بود.

قالیباف با تاکید بر اینکه اقدامات صورت گرفته در شهر تهران هنوز در خور شأن مردم و کشور نیست، اظهار داشت: بر اساس اختیاراتی که داشتم تعداد کتابخانه‌های تهران را از 70 به 320 کتابخانه افزایش دادم.

وی خاطرنشان کرد: عمده این کتابخانه‌ها در جنوب تهران و مناطق محروم قرار دارند و حداقل 60 کتابخانه از قرائت‌خانه برخوردارند.

قالیباف همچنین به ساخت مسجد در تهران اشاره کرد و گفت: در منطقه 12 با 220 هزار نفر جمعیت 180 مسجد وجود دارد و در منطقه یک با یک میلیون جمعیت 80 مسجد که بر اساس اختیاری که داشتیم، تعداد مساجد را افزایش دادیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز در همه محله‌های 300 گانه تهران فضاهایی به منظور پر کردن اوقات فراغت جوانان ایجاد کردیم که در صورت تصدی مسئولیت ریاست جمهوری این برنامه‌ها را گسترش خواهیم داد.

شهردار تهران به اجرای طرح یاد یار مهربان در تمام مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت که در زمان اجرای این طرح به دانش‌آموزان و دانشجویان امتیاز خرید کتاب داده می‌شود.

قالیباف همچنین گفت که در قالب این طرح سطح کتابخانه‌ها در مراکز آموزشی ارتقاء یافته و مجموع فعالیت‌های شهری دارای رویکرد فرهنگی است و برای وی منابع انسانی از نفت مهم‌تر است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی در خصوص بروز تخلف و تقلب در انتخابات 88 گفت: نباید به موضوعات به صورت انتزاعی نگاه کرد.

وی افزود: کسی نمی‌گوید در فرآیند انتخابات با آن گستردگی و حجم کار تخلف نمی‌شود اما مهم این است که اجازه ندهیم تخلف جزئی در اصل کار اثر بگذارد.

قالیباف بر همین اساس گفت که معتقد است در سال 88 تخلف در انتخابات صورت گرفته اما تقلب نشده است.

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سؤال دانشجویی که نظر وی را در خصوص حصر خانگی موسوی و کروبی جویا شده و ادعا کرده بود این کار با نظر رهبری صورت گرفته، اظهار داشت: اینکه گفتیم حصر موسوی و کروبی با نظر رهبری صورت گرفته را درست نمی‌دانم.

وی با بیان اینکه در کشور قانون وجود دارد و باید بر اساس قانون عمل کرد،‌افزود: هیچ انسان مسلمانی از اینکه انسانی در زندان باشد لذت نمی‌برد اما بالاخره برای اداره جامعه همیشه نباید نصیحت و با رأفت برخورد کرد.

قالیباف با بیان اینکه با قانون‌شکن بر اساس قانون برخورد می‌شود، ادامه داد: بعد از انتخابات 88 در مقطعی مسائل مسائل امنیتی پیش آمد که شورای عالی امنیت ملی بر اساس قانون تصمیم گیری کرد و آنچه انجام شد، قانونی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم این موضوع که آیا نظام و شخص رهبری در مقطع بروز حوادث می‌توانستند نسبت به این رویداد کاری انجام دهند که انجام نداده باشند را رد کرد. 

قالیباف افزود: بنده شنبه بعد از انتخابات با یکی از دوستان خدمت آقایان موسوی و کروبی و خاتمی و هاشمی و حاج حسن آقا رسیدیم و شرایط و وضعیت کشور را تشریح کردیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز شخصا همه اقدامات لازم را برای حل و فصل موضوع انجام دادند و در حرکتی پدرانه با مسئولان ستاد انتخابات نامزدها جلسات صریح برگزار کردند.

قالیباف تصریح کرد: انصافا مقام معظم رهبری برای حل موضوع هیچ کم نگذاشتند اما شما دیدید روشی که آنها در پیش گرفتند که بخشی از آن شاید در کنترل خودشان هم نبود، شرایطی را بوجود آورد که خلاف امنیت ملی بود.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد: این موضوع حل و فصل شود تا کارها در آینده به صورت منسجم پیش رود.

دانشجویی با اشاره به نامه قالیباف و جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس به خاتمی پس از حادثه 18 تیر 78 و مواضع وی در قبال حوادث سال 88 که موجب شد برخی او را «ساکت فتنه» بخوانند، فرمانده سابق نیروی انتظامی را به اتخاذ مواضع دوگانه و متناقض متهم کرد.

قالیباف در پاسخ گفت: بنده حرف حق را بر اساس تشخیص خود می‌گویم و در سال 78 نیز نامه‌‌ای که به آقای خاتمی نوشتیم، به حق و محترمانه و مؤدبانه بود.

وی افزود: پس از آن نامه به آقای خاتمی صحبت کردم و ایشان به من گفت که فلانی وقتی این نامه را نوشتید واقعا اگر احساس کنم که راضی نیستید برای آخرت احساس نگرانی می‌کنم.

قالیباف با بیان اینکه آقای خاتمی هم از اتفاقات کوی دانشگاه راضی نبود و برخی اطرافیان وی آن حادثه را ساماندهی کردند، اظهار داشت: بنده در سال 78 فرمانده ناجا نبودم اما وقتی فرماندهی نیروی انتظامی را برعهده گرفتم با دولت مستقر کاملا همکاری داشتم.

وی ادامه داد: وقتی فرمانده ناجا شدم برای اولین بار به سراغ اساتید دانشگاه رفتم و با آنها یک صبح تا عصر در هتل لاله جلسه گذاشتم و واقعا در ناجا به جای تهدیدمحوری رویکرد اساسی کارم را جامعه  محوری قرار دادم.

فرمانده سابق ناجا با بیان اینکه دانشجو نباید خلاف قانون عمل کند، اظهار داشت: در حوادث سال 82 که سالگرد کوی دانشگاه بود، دولت اصلاحات خیلی بدتر از حد تصور با دانشجویان رفتار کرد.

قالیباف افزود: در آن زمان در جلسه شورای امنیت کشور که مسئولان وزارت کشور و وزارت علوم هم حضور داشتند در بحث حوادث خوابگاه کوی دانشگاه به بنده اجازه برخورد و تیراندازی دادند اما من قبول نکردم.

وی تصریح کرد: در حالی که دانشجویان اجازه ندادند آقای فرجی دانا رئیس وقت دانشگاه اجازه صحبت ندادند و به او اعتراض داشتند اما بنده با آقای طلایی فرمانده انتظامی تهران به کوی رفتیم و با دانشجویان صحبت کردیم.

قالیباف گفت: من در زندگی‌ام تلاش کردم که رفتار دوگانه نداشته باشم؛ اگرچه ممکن است برخی بگویند من راست یا چپم اما عُلقه‌ای به این دو جریان ندارم.

وی تصریح کرد: درست است که بنده در جبهه بوده‌ام و لباس سپاه بر تن داشتم که به دوران حضورم در جبهه و سپاه افتخار می‌کنم، اما مانند شما از دانشگاه به میدان رزم رفتم و رفتار سیاسی‌ام سعی کرده‌ام طرفدار حق باشم.

دانشجویی از نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم سؤال کرد که با توجه به سوابق نظامی‌اش در کجا تمرین سیاست‌ورزی و سیاست‌مداری کرده است، که قالیباف پاسخ داد: سیاست‌ورزی به معنی تدبیر و خرد با سیاست‌بازی و سیاسی‌کاری تفاوت دارد.

وی افزود: یک معنای سیاست مکر و حیله است که امروز اکثر دنیا آن را پیشه کردند؛ یک معنای دیگر همین سیاست‌مداری احزاب است که در کشور ما رواج یافته که آن هم نوعی بده‌بستان است، اما نوع دیگر سیاست فدا شدن و پای حق ایستادن است.

قالیباف گفت: سیاست نوع سوم با تأسی از فرهنگ عاشورایی و بر پایه حق است و من از این منظر سیاست را دنبال می‌کنم و معضل امروز ما سیاست‌زدگی است که می‌گوید هر که با ما نیست، بر ماست.

وی ادامه داد: امروز انقلابی‌نماهایی که مرا ساکت فتنه می‌خواندند و من به آنها کاری ندارم باید بدانند که توهین کردن و تهمت زدن خلاف رفتار بزرگ نظام اسلامی است.

قالیباف گفت: آنها باید بدانند که با دروغ و بی‌ادبی و تهمت و افترا نمی‌توان از دین و انقلاب دفاع کرد بلکه باید با منطق دفاع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حرف من درباره حوادث 88 همان است که در سه‌شنبه بعد از حوادث تیر ماه در شبکه دو سیما گفتم و امروز هم همان را می‌گویم اما هر کس بحث سیاسی را از منظر خود دنبال می‌کند.

دانشجویی از قالیباف درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و عرصه سیاسی کشور سؤال کرد که وی پاسخ داد: اصلاح‌طلبان در صحنه هستند و باید باشند و انقلاب به آنها نیاز دارد.

وی افزود: آنچه ما قبول نداریم تجدیدنظرطلبی است که می‌خواهد مبانی و اساس نظام ولایی را تغییر دهد و بین اصلا‌ح‌طلبی و این نگاه لیبرالیستی تفاوت و فاصله وجود دارد.

شهردار تهران در خصوص استفاده از همکاران نیروی انتظامی‌اش در این سازمان شهری که محور پرسش دانشجویی بود، اظهار داشت: وقتی بنده وارد شهرداری شدم، گفتند که قالیباف فقط از مشهدی‌ها برای همکاری استفاده می‌کنند.

وی افزود: همین امروز مهمترین مسئولیت حوزه شهری تصدی شهرداری 22 منطقه تهران است که هیچکدام از آنها مشهدی نیستند.

قالیباف ادامه داد: ملاک من برای انتخاب همکارانم، داشتن مدرک تحصیلی و مدیریت و کاربلدی است و بر اساس شایسته ‌سالاری عمل می‌کند.

«برای من در حوزه مدیریت و عزل و نصب‌ها برخورداری از تدین و سوابق انقلابی و پذیرش اصل نظام دینی و توانمندی ملاک است و حتی اگر کسی مخالف من باشد از او استفاده می‌کنم.»

قالیباف این نکته را گفت که در حال آذری‌ها بیشترین سهم را در شهرداری دارند و پس از آنها لرها، مازندرانی‌ها و تهرانی‌ها در شهرداری هستند و خراسانی‌ها رتبه ششم را دارند.

شهردار تهران در واکنش به اظهارات دانشجویی که او را متهم به استفاده از بیت‌المال و روزنامه همشهری برای فعالیتهای انتخاباتی خود و جبهه متحد اصولگرایان کرد، اظهارداشت: در انتخابات مجلس نهم بحث استفاده از امکانات شهرداری برای جبهه متحد مطرح شد.

قالیباف افزود: در آن زمان وزارت کشور به استانداری دستور داد که از شهرداری به این دلیل شکایت کند و 2 تصویری که  مربوط به خودروی شهرداری در خیابان‌های آزادی و شریعتی بود با عنوان سند به دادگاه ارائه دادند.

وی ادامه داد: دادگاه به این پرونده رسیدگی کرد و موضوع را از طریق دوربینهای کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی مورد بررسی قرار داد و متوجه شد که ماشین‌های شهرداری که متعلق به بخش خصوصی بوده‌اند، تراکت‌های تبلیغاتی را از سطح شهر جمع‌آوری کرده‌اند.

«درخصوص تصویر مربوط به خیابان شریعتی نیز پیمانکار بخش خصوصی که اتفاقاً فردی غیر سیاسی هم بود، تابلوی جبهه متحد را که برخلاف قانون در مکان بدون مجوز نصب شده بود جمع کرده بود و لذا اتهامی که مطرح شد ثابت نشد».

قالیباف گفت: اگر سایتی بی تقوایی کرد شورای شهر که متشکل از 3 طیف سیاسی حامیان دولت، اصلاح‌طلبان و منتقدین دولت است این موضوع را حتماً پیگیری می‌کرد.

وی خطاب به این دانشجو که اصرار داشت حرف خود را براساس سند دانسته و به کرسی بنشاند گفت: اگر شما در این زمینه داشتید و به شورای شهر ارائه نکردید هم به خودتان و هم به بیت‌المال ظلم کرده‌اید.

قالیباف با بیان اینکه در جامعه اسلامی قبل از اثبات اتهام نباید با نشر تهمت و افترا نسبت به افراد هتک حرمت کرد، اینگونه اقدامات را مغایر با مکتب اهل‌بیت و انقلاب و ناسازگار با فرهنگ بسیج دانست.

عضو ائتلاف پیشرفت در واکنش به سخنان دانشجویی که مواضع وی در خصوص حوادث 88 را به دلیل اظهار نظر درباره هتک حرمت به حضرت امام توسط برخی افراد، همسو با فتنه‌گران دانست، اظهارداشت: مواضع من درباره فتنه و انحراف از روز اول روشن بوده و اکنون نیز تغییری نکرده است.

وی افزود: هرجا برای من حجت وجود داشته براساس آن به نظر خود عمل کردم و هرجا که حضرت آقا نظری داشتند، نظر ایشان برای من حجت بوده و براساس آن عمل کرده‌ام.

قالیباف گفت: آنچه در خصوص اهانت به تصویر حضرت امام که از تلویزیون پخش شد گفتم، این بود که گفتم «خوب نیست یک اقدام که توسط انسانهای جاهل یا مغرض انجام شده، مرتب در بخش‌های مختلف رسانه ملی پخش شده و احساسات مردم جریحه‌دار شود و قبح‌ حرمت‌شکنی بریزد».

وی ادامه داد:  مقام معظم رهبری در آن زمان فرمودند:«درباره فتنه، شفاف‌سازی توام با آرام سازی جامعه صورت گیرد» اما برخی از مسیر شفاف‌سازی به دنبال منافع خود و سیاسی کاری بودند و به ظاهر از انقلاب دفاع می‌کردند.

عضو ائتلاف پیشرفت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید بین رأی دهندگان به یک نامزد که در روز 25 خرداد نیز به خیابانها آمدند و حرکت‌هایی که توسط عده‌ای 3 ماه بعد از آن آغاز شد، باید تفاوت قائل شد تاکید کرد: مردم همیشه پای انقلاب هستند و دوستدار نظامند.

قالیباف افزود: آنچه مردم دوست ندارند، برخی رفتارها و عملکردهاست که می‌گفتند قطعنامه صادر نمی‌شود اما صادر شد و بعد گفتند که این قطعنامه‌ها کاغذ پاره است اما امروز تحریم‌ را اثرگذار می‌دانند.

وی تاکید کرد: نظر من این است که جریان انحرافی که ریشه در تحجری دارد که حضرت امام در پیامی پس از جنگ تحمیلی به آن اشاره کرده و فرمودند خطر متحجرین احمق از هر خطر دیگری بیشتر است.

دانشجویی از عضو ائتلاف پیشرفت درباره دلیل حضورش در این ائتلاف سوال کرد که قالیباف پاسخ داد: ائتلاف برای هماهنگی در مشترکات است والاْ حتماً روش‌ها و نگاه‌های بنده با آقای ولایتی و حداد متفاوت است.

وی افزود: در اردوگاه اصولگرایان توافق کردیم بر اساس 3 پارامتر مشروعیت، مقبولیت و کارآمدی کنار هم قرار گیریم و حتی گفتیم که این فضا برای دیگران هم باز باشد.

قالیباف اضافه کرد: براساس این پارامترها دیدیم آقای لاریجانی هم می‌تواند در ائتلاف حضور یابد ولی ایشان اصلاً قصد آمدن به صحنه را نداشتند و از سوی دیگر افراد دیگری نیز فاقد کف رأی لازم بودند.

وی تصریح کرد: این ائتلاف برای این است که شاخصه‌های مدنظر مقام معظم رهبری را در یک فرآیند تشکیلاتی پیگیری کنند و بعد در یک رقابت درونی براساس خرد جمعی و نظرسنجی یک نفر انتخاب شود.

قالیباف البته این نکته را نیز متذکر شد که معنی ائتلاف این نیست که نامزد برگزیده تعهدی نسبت به دیگر اعضاء داشته باشد چراکه دولت شرکت سهامی نیست و اعضای آن براساس ضوابط و شایسته‌سالاری، شایسته‌پروری و شایسته‌گزینی انتخاب می‌شوند.

دانشجویی از قالیباف سوال کرد که آیا با توجه به تجربه انتخابات 84 که وی با اختلاف 8درصدی از احمدی‌نژاد پیش بود اما در نهایت احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری رسید، نظر سنجی مسیر مطمئنی برای انتخاب گزینه اصلح است، وی پاسخ داد: نظرسنجی انجام شده، روند درستی دارد.

قالیباف افزود: در سال 84 نیز اختلاف 8 درصدی بین من و آقای احمدی‌نژاد مربوط به اسفند 83 و فروردین 84 بود اما اواخر اردیبهشت ‌ماه آراء آقای احمدی‌نژاد رشد پیدا کرد.

وی در عین حال گفت: اختلاف آراء در میان کاندیداهای موجود در آن دوره انتخابات بین 300 تا 400 هزار رأی بود که نظرسنجی‌ها نیز همین را تائید می‌کرد.

دانشجویی از نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درباره برنامه‌هایش برای ساماندهی اقتصاد و کاهش تحریم‌ها سوال کرد که وی پاسخ داد: در دوره تصدی شهرداری تهران، دو برنامه 5 ساله و 3 ساله طراحی کردیم که 1 درصد از اجرای آنها انحراف نداشتیم.

قالیباف افزود: اکنون نیز براساس برنامه‌های فرادستی و با توجه به برنامه‌های گذشته برنامه جامع و قابل اجرایی در نظر گرفته‌ایم و قوه مجریه برآوردی از کارهای ستادی و عملیاتی است اما حتماً اقدام به اصلاح نظام اجرایی خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: برای حوزه اقتصاد برنامه مدونی داریم اما بحث تحریم‌ها دو بخش دارد که بخشی مربوط به حوزه سیاست خارجی و برخی مربوط به دیپلماسی ما است که از سیاست خارجی مهمتر است.

قالیباف گفت: سیاست خارجی در کشور امر ثابتی است و نتیجه‌گیری از آن تنها بر عهده قوه مجریه نیست و قوه مجریه یکی از اثرگذاران این حوزه است که می‌تواند برای کاهش تحریم‌ها تلاش کند.

وی البته گفت که بخش عمده آسیب‌های اقتصادی ناشی از ضعف مدیریت است و با اشاره به مدیریت خود در شهرداری گفت که تنها اثر تحریم در این حوزه تاخیر 120 تا 130 روزه در ساخت پل صدر بود.

عضو ائتلاف پیشرفت گفت: امروز نقدینگی در کشور ما 7 برابر افزایش یافته است و تورم 3 برابر شده است و اگر بخواهیم برای شکستن رکود نقدینگی تزریق کنیم، تورم زا است و اگر این کار را نکنیم رکود حاصل می‌شود.

قالیباف افزود: اینکه کشور با نفت 12 دلار و نفت 120 دلار دچار مشکل است نشان می‌دهد که چالش مهم ما در حوزه اقتصاد ضعف مدیریت است که اگر تدبیر کنیم ظرف 2 سال می‌توانیم آن را به آرامش رسانده و کنترل پذیر و انعطاف پذیر کنیم.

دانشجویی نظر قالیباف را درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها جویا شد که وی پاسخ داد: اشکالی ندارد اگر دانشگاه خاص بانوان مانند دانشگاه الزهراء ایجاد شود اما جدا سازی در کلاس درس نگاه کوتاه‌ مدت و بی‌نتیجه است.

وی خاطرنشان کرد: اینگونه موضوعات را می‌توان با فرهنگ‌سازی در یک دوره 10 ساله که مبداء آن از کلاس اول ابتدایی است در یک فرآیند منطقی ساماندهی کرد.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم درباره آغاز تبلیغات زود هنگام انتخاباتی نیز که محور سخنان دانشجویی بود که از طرح برخی اقدامات شهرداری در رسانه ملی گلایه داشت، اظهارداشت: کار تبلیغاتی کردن برای اطلاع رسانی درباره خدمات انجام شده اسراف بیت‌المال نیست و اتفاقاً شرط عقل است.

قالیباف افزود: هم حضرت امام (ره) هم مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «خدماتی که انجام می‌دهید به اطلاع مردم برسانید» و این همان پیوست فرهنگی است.

وی در پاسخ به بخش دیگر سخنان دانشجوی مذکور که خواستار پاسخگویی قالیباف درباره وجود فساد اداری و اقتصادی در شهرداری تهران شده بود، اظهارداشت: تا این لحظه هروقت نسبت به تخلفات گزارشی دیدم برخورد کردم و گزارشات دستگاه‌های ذیصلاح را نیز به جدّ پیگیری کردم و از هیچ تخلفی دفاع نکردم.

قالیباف گفت: براساس گزارش رسمی پنج دستگاه نظارتی،‌ شهرداری تهران در 4 سال گذشته در حوزه برخورد با تخلفات و کاهش جرایم رتبه اول را کسب کرده است.

دانشجویی از شهردار تهران درباره حضور زنان راننده در BRTها سئوال کرد که قالیباف پاسخ داد: شاید جنابعالی و حتی خود بنده نپسندیم که خانواده ما بیاید راننده اتوبوس شود.

وی در عین حال گفت: در جامعه، بانوانی هستند که نیازمند شغل هستند و باید زمینه اشتغال آنها فراهم شود و امروز تجربه راه‌اندازی تاکسی ویژه بانوان با حجم بالای سرویس‌دهی به خانم‌ها موفق بوده است.

قالیباف گفت: زمانی که فرمانده ناجا بودم در معاونت مبارزه با مفاسد اجتماعی با خانمی صحبت کردم که می‌گفت:«من در یک روز 1100 دگمه می‌دوزم که بابت هر دانه 11 قران حقوق می‌گیرم و نمی‌توانم با این پول 2 بچه یتیم را اداره کنم».

شهردار تهران در واکنش به انتقادات دانشجویی از برگزاری جشن‌های آئینی در تهران نیز اظهارداشت: یکی از مشکلات امروز ما این است که در جامعه ما نشاط و سرور نیست.

وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار مداحان نیز اخیراً تذکر دادند که در روز جشن باید در جامعه شور و نشاط باشد نه اینکه در همان مراسم جشن نیز به تعبیری روضه‌خوانی شود.

قالیباف گفت: به عنوان یک مسلمان و رزمنده در نظام اسلامی تلاش می‌کنم در مراسم‌هایی که برگزار می‌شود گناه صورت نگیرد اما ممکن است در بیش از 320 مراسمی که در یک شب برگزار می‌شود خطایی هم باشد که از آن دفاع نمی‌کنیم اما با رویکرد خانواده محوری و پرکردن اوقات فراغت جوانان، تلاش می‌کنیم ضعف‌ها برطرف شود.

دانشجویی از قالیباف پرسید آیا با توجه به رفاهی که دارد، درد مردم را احساس می‌کند؟ که وی پاسخ داد: من با مردم زندگی می‌کنم و به عنوان یک شهروند از مال دنیا فقط یک خانه و ماشین دارم و هیچ فعالیت اقتصادی حتی مباح شخصی هم نداشته‌ام.

وی افزود: یکی از بداخلاقی‌ها این است که دروغ‌های بزرگی به مردم می‌گویند و می‌گویند که فلانی سرمایه‌دار است درحالیکه من از طبق متوسط جامعه هستم و از زمان سوم ابتدایی برای خرج تحصیل کار کردم .

قالیباف گفت: من درد جامعه را می‌دانم اما فقط فهم درد مردم کافی نیست بلکه باید امور را ساماندهی و دردها را علاج کنیم و در این مسیر نیازمند کمک خدا و همراهی مردم هستیم.

دانشجویی از قالیباف درباره نقش فرزندانش در عرصه ایجاد و ساماندهی دفاتر پلیس +10 و حضور همسرش در شهرداری تهران سوال کرد که وی پاسخ داد: هنگام راه‌اندازی دفاتر پلیس‌+10 که با محوریت استفاده از فن‌آوری صورت گرفت 14 دفتر به عنوان نمونه در مالکیت ناجا قرار گرفت.

وی افزود: این دفاتر برای تست اجرای طرح تعویض پلاک‌ها بود و 15 نفر نیز آن را مدیریت می‌کردند که یکی از آنها پسر من بود که البته درآمد آن نیز متعلق به نیروی انتظامی بود و برای فرزند من درآمد مالی نداشت.

قالیباف گفت: پس از تائید و گسترش دفاتر خدمات الکترونیک، هیچ‌یک از بستگان درجه یک من در این مجموعه نماندند و بیش از 2 هزار نفر براساس آئین نامه و ضوابط از طریق ثبت‌نام وارد این مجموعه شدند.

وی در خصوص حضور همسرش در شهرداری تهران به عنوان مشاور شهردار نیز توضیح داد: همسر بنده در طول دوره همکاری با شهرداری به هیچ عنوان در این چند سال تاکنون نه حقوق دریافت کرده و نه از خدمات بیمه‌ای و امکانات مجموعه‌ای استفاده کرده است.

قالیباف گفت: رشته تخصصی و کاری همسر بنده حوزه مسائل اجتماعی است و در شهرداری نیز مانند گذشته این مسیر را پیگیری می‌کند که بیشتر کارها مربوط به زنان سرپرست خانوار و زنان زندانی است

«امروز زندان اوین در بخش زنان نمونه است و در حالیکه در گذشته بیش از 80 درصد زنان پس از آزادی بار دیگر مرتکب جرم می‌شدند با استفاده از اساتید جامعه شناس و روانشناس تحت عنوان نظم فرهنگی، شرایطی در 5-6 سال اخیر بوجود آمده که بالغ بر 70 درصد زنان زندانی پس از آزادی به زندان بر نمی‌گردند.»

شهردار تهران در پاسخ به انتقادات دانشجویی که نسبت به استفاده از نمادهای فراماسونری در ایستگاه‌های مترو و برخی میادین شهر و اماکن عمومی اعتراض داشت، این ادعا را قوّیاً رد کرد.

عضو ائتلاف پیشرفت در پایان در پاسخ به دانشجویی که نظر وی را درباره تداوم یا توقف پرداخت یارانه جویا شده بود، گفت: اصل هدفمندی یارانه‌ها قانونی است و مصوبه مجلس درست و خوب بود.

قالیباف تاکید کرد: اشکال موجود در اجراست و قانون شکنی‌هایی که صورت می‌گیرد و لذا پرداخت یارانه مستقیم به افراد ادامه می‌یابد اما حتماً باید قانون کامل و اساسی اجرا شده و یارانه بخش‌های تولید و صنعت و حمل و نقل نیز که تاکنون هیچکدام پرداخت نشده‌اند، پرداخت شوند.به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف بعدازظهر امروز در یک نشست دانشجویی که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده بود به سؤالات دانشجویان درباره انتخابات و مهم‌ترین مسائل روز پاسخ داد.

وی در پاسخ به سؤال دانشجویی که منتقد توجه حداقلی به حوزه فرهنگ در شهرداری تهران بود، اظهار داشت: اساس کار فرهنگی تربیت و رشد و تعالی انسان است که در دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی تمرکز دارد.

قالیباف گفت: خداوند در زمان خلقت انسان به او انسانیت و آزادگی عطا کرد و من نیز در عرصه کار فرهنگی به این دو وجهه در قالب جوهره دینی توجه خواهم کرد.

شهردار تهران گفت: پرورش نیروی انسانی فرهنگی از وظایف قانونی شهرداری نیست اما تلاش کرده‌ایم سازمان شهرداری‌ را از یک مجمع خدماتی به نهاد فرهنگی اجتماعی تبدیل کنیم.

وی افزود: اعتقاد من این بود که اگر همه خدمات شهری و عمرانی را انجام دهیم اما به بحث فرهنگ اجتماعی توجه نداشته باشیم، کار ما مفید و عقلانی نخواهد بود.

قالیباف با تاکید بر اینکه اقدامات صورت گرفته در شهر تهران هنوز در خور شأن مردم و کشور نیست، اظهار داشت: بر اساس اختیاراتی که داشتم تعداد کتابخانه‌های تهران را از 70 به 320 کتابخانه افزایش دادم.

وی خاطرنشان کرد: عمده این کتابخانه‌ها در جنوب تهران و مناطق محروم قرار دارند و حداقل 60 کتابخانه از قرائت‌خانه برخوردارند.

قالیباف همچنین به ساخت مسجد در تهران اشاره کرد و گفت: در منطقه 12 با 220 هزار نفر جمعیت 180 مسجد وجود دارد و در منطقه یک با یک میلیون جمعیت 80 مسجد که بر اساس اختیاری که داشتیم، تعداد مساجد را افزایش دادیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز در همه محله‌های 300 گانه تهران فضاهایی به منظور پر کردن اوقات فراغت جوانان ایجاد کردیم که در صورت تصدی مسئولیت ریاست جمهوری این برنامه‌ها را گسترش خواهیم داد.

شهردار تهران به اجرای طرح یاد یار مهربان در تمام مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت که در زمان اجرای این طرح به دانش‌آموزان و دانشجویان امتیاز خرید کتاب داده می‌شود.

قالیباف همچنین گفت که در قالب این طرح سطح کتابخانه‌ها در مراکز آموزشی ارتقاء یافته و مجموع فعالیت‌های شهری دارای رویکرد فرهنگی است و برای وی منابع انسانی از نفت مهم‌تر است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی در خصوص بروز تخلف و تقلب در انتخابات 88 گفت: نباید به موضوعات به صورت انتزاعی نگاه کرد.

وی افزود: کسی نمی‌گوید در فرآیند انتخابات با آن گستردگی و حجم کار تخلف نمی‌شود اما مهم این است که اجازه ندهیم تخلف جزئی در اصل کار اثر بگذارد.

قالیباف بر همین اساس گفت که معتقد است در سال 88 تخلف در انتخابات صورت گرفته اما تقلب نشده است.

عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سؤال دانشجویی که نظر وی را در خصوص حصر خانگی موسوی و کروبی جویا شده و ادعا کرده بود این کار با نظر رهبری صورت گرفته، اظهار داشت: اینکه گفتیم حصر موسوی و کروبی با نظر رهبری صورت گرفته را درست نمی‌دانم.

وی با بیان اینکه در کشور قانون وجود دارد و باید بر اساس قانون عمل کرد،‌افزود: هیچ انسان مسلمانی از اینکه انسانی در زندان باشد لذت نمی‌برد اما بالاخره برای اداره جامعه همیشه نباید نصیحت و با رأفت برخورد کرد.

قالیباف با بیان اینکه با قانون‌شکن بر اساس قانون برخورد می‌شود، ادامه داد: بعد از انتخابات 88 در مقطعی مسائل مسائل امنیتی پیش آمد که شورای عالی امنیت ملی بر اساس قانون تصمیم گیری کرد و آنچه انجام شد، قانونی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم این موضوع که آیا نظام و شخص رهبری در مقطع بروز حوادث می‌توانستند نسبت به این رویداد کاری انجام دهند که انجام نداده باشند را رد کرد. 

قالیباف افزود: بنده شنبه بعد از انتخابات با یکی از دوستان خدمت آقایان موسوی و کروبی و خاتمی و هاشمی و حاج حسن آقا رسیدیم و شرایط و وضعیت کشور را تشریح کردیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز شخصا همه اقدامات لازم را برای حل و فصل موضوع انجام دادند و در حرکتی پدرانه با مسئولان ستاد انتخابات نامزدها جلسات صریح برگزار کردند.

قالیباف تصریح کرد: انصافا مقام معظم رهبری برای حل موضوع هیچ کم نگذاشتند اما شما دیدید روشی که آنها در پیش گرفتند که بخشی از آن شاید در کنترل خودشان هم نبود، شرایطی را بوجود آورد که خلاف امنیت ملی بود.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد: این موضوع حل و فصل شود تا کارها در آینده به صورت منسجم پیش رود.

دانشجویی با اشاره به نامه قالیباف و جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس به خاتمی پس از حادثه 18 تیر 78 و مواضع وی در قبال حوادث سال 88 که موجب شد برخی او را «ساکت فتنه» بخوانند، فرمانده سابق نیروی انتظامی را به اتخاذ مواضع دوگانه و متناقض متهم کرد.

قالیباف در پاسخ گفت: بنده حرف حق را بر اساس تشخیص خود می‌گویم و در سال 78 نیز نامه‌‌ای که به آقای خاتمی نوشتیم، به حق و محترمانه و مؤدبانه بود.

وی افزود: پس از آن نامه به آقای خاتمی صحبت کردم و ایشان به من گفت که فلانی وقتی این نامه را نوشتید واقعا اگر احساس کنم که راضی نیستید برای آخرت احساس نگرانی می‌کنم.

قالیباف با بیان اینکه آقای خاتمی هم از اتفاقات کوی دانشگاه راضی نبود و برخی اطرافیان وی آن حادثه را ساماندهی کردند، اظهار داشت: بنده در سال 78 فرمانده ناجا نبودم اما وقتی فرماندهی نیروی انتظامی را برعهده گرفتم با دولت مستقر کاملا همکاری داشتم.

وی ادامه داد: وقتی فرمانده ناجا شدم برای اولین بار به سراغ اساتید دانشگاه رفتم و با آنها یک صبح تا عصر در هتل لاله جلسه گذاشتم و واقعا در ناجا به جای تهدیدمحوری رویکرد اساسی کارم را جامعه  محوری قرار دادم.

فرمانده سابق ناجا با بیان اینکه دانشجو نباید خلاف قانون عمل کند، اظهار داشت: در حوادث سال 82 که سالگرد کوی دانشگاه بود، دولت اصلاحات خیلی بدتر از حد تصور با دانشجویان رفتار کرد.

قالیباف افزود: در آن زمان در جلسه شورای امنیت کشور که مسئولان وزارت کشور و وزارت علوم هم حضور داشتند در بحث حوادث خوابگاه کوی دانشگاه به بنده اجازه برخورد و تیراندازی دادند اما من قبول نکردم.

وی تصریح کرد: در حالی که دانشجویان اجازه ندادند آقای فرجی دانا رئیس وقت دانشگاه اجازه صحبت ندادند و به او اعتراض داشتند اما بنده با آقای طلایی فرمانده انتظامی تهران به کوی رفتیم و با دانشجویان صحبت کردیم.

قالیباف گفت: من در زندگی‌ام تلاش کردم که رفتار دوگانه نداشته باشم؛ اگرچه ممکن است برخی بگویند من راست یا چپم اما عُلقه‌ای به این دو جریان ندارم.

وی تصریح کرد: درست است که بنده در جبهه بوده‌ام و لباس سپاه بر تن داشتم که به دوران حضورم در جبهه و سپاه افتخار می‌کنم، اما مانند شما از دانشگاه به میدان رزم رفتم و رفتار سیاسی‌ام سعی کرده‌ام طرفدار حق باشم.

دانشجویی از نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم سؤال کرد که با توجه به سوابق نظامی‌اش در کجا تمرین سیاست‌ورزی و سیاست‌مداری کرده است، که قالیباف پاسخ داد: سیاست‌ورزی به معنی تدبیر و خرد با سیاست‌بازی و سیاسی‌کاری تفاوت دارد.

وی افزود: یک معنای سیاست مکر و حیله است که امروز اکثر دنیا آن را پیشه کردند؛ یک معنای دیگر همین سیاست‌مداری احزاب است که در کشور ما رواج یافته که آن هم نوعی بده‌بستان است، اما نوع دیگر سیاست فدا شدن و پای حق ایستادن است.

قالیباف گفت: سیاست نوع سوم با تأسی از فرهنگ عاشورایی و بر پایه حق است و من از این منظر سیاست را دنبال می‌کنم و معضل امروز ما سیاست‌زدگی است که می‌گوید هر که با ما نیست، بر ماست.

وی ادامه داد: امروز انقلابی‌نماهایی که مرا ساکت فتنه می‌خواندند و من به آنها کاری ندارم باید بدانند که توهین کردن و تهمت زدن خلاف رفتار بزرگ نظام اسلامی است.

قالیباف گفت: آنها باید بدانند که با دروغ و بی‌ادبی و تهمت و افترا نمی‌توان از دین و انقلاب دفاع کرد بلکه باید با منطق دفاع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حرف من درباره حوادث 88 همان است که در سه‌شنبه بعد از حوادث تیر ماه در شبکه دو سیما گفتم و امروز هم همان را می‌گویم اما هر کس بحث سیاسی را از منظر خود دنبال می‌کند.

دانشجویی از قالیباف درباره حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و عرصه سیاسی کشور سؤال کرد که وی پاسخ داد: اصلاح‌طلبان در صحنه هستند و باید باشند و انقلاب به آنها نیاز دارد.

وی افزود: آنچه ما قبول نداریم تجدیدنظرطلبی است که می‌خواهد مبانی و اساس نظام ولایی را تغییر دهد و بین اصلا‌ح‌طلبی و این نگاه لیبرالیستی تفاوت و فاصله وجود دارد.

شهردار تهران در خصوص استفاده از همکاران نیروی انتظامی‌اش در این سازمان شهری که محور پرسش دانشجویی بود، اظهار داشت: وقتی بنده وارد شهرداری شدم، گفتند که قالیباف فقط از مشهدی‌ها برای همکاری استفاده می‌کنند.

وی افزود: همین امروز مهمترین مسئولیت حوزه شهری تصدی شهرداری 22 منطقه تهران است که هیچکدام از آنها مشهدی نیستند.

قالیباف ادامه داد: ملاک من برای انتخاب همکارانم، داشتن مدرک تحصیلی و مدیریت و کاربلدی است و بر اساس شایسته ‌سالاری عمل می‌کند.

«برای من در حوزه مدیریت و عزل و نصب‌ها برخورداری از تدین و سوابق انقلابی و پذیرش اصل نظام دینی و توانمندی ملاک است و حتی اگر کسی مخالف من باشد از او استفاده می‌کنم.»

قالیباف این نکته را گفت که در حال آذری‌ها بیشترین سهم را در شهرداری دارند و پس از آنها لرها، مازندرانی‌ها و تهرانی‌ها در شهرداری هستند و خراسانی‌ها رتبه ششم را دارند.

شهردار تهران در واکنش به اظهارات دانشجویی که او را متهم به استفاده از بیت‌المال و روزنامه همشهری برای فعالیتهای انتخاباتی خود و جبهه متحد اصولگرایان کرد، اظهارداشت: در انتخابات مجلس نهم بحث استفاده از امکانات شهرداری برای جبهه متحد مطرح شد.

قالیباف افزود: در آن زمان وزارت کشور به استانداری دستور داد که از شهرداری به این دلیل شکایت کند و 2 تصویری که  مربوط به خودروی شهرداری در خیابان‌های آزادی و شریعتی بود با عنوان سند به دادگاه ارائه دادند.

وی ادامه داد: دادگاه به این پرونده رسیدگی کرد و موضوع را از طریق دوربینهای کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی مورد بررسی قرار داد و متوجه شد که ماشین‌های شهرداری که متعلق به بخش خصوصی بوده‌اند، تراکت‌های تبلیغاتی را از سطح شهر جمع‌آوری کرده‌اند.

«درخصوص تصویر مربوط به خیابان شریعتی نیز پیمانکار بخش خصوصی که اتفاقاً فردی غیر سیاسی هم بود، تابلوی جبهه متحد را که برخلاف قانون در مکان بدون مجوز نصب شده بود جمع کرده بود و لذا اتهامی که مطرح شد ثابت نشد».

قالیباف گفت: اگر سایتی بی تقوایی کرد شورای شهر که متشکل از 3 طیف سیاسی حامیان دولت، اصلاح‌طلبان و منتقدین دولت است این موضوع را حتماً پیگیری می‌کرد.

وی خطاب به این دانشجو که اصرار داشت حرف خود را براساس سند دانسته و به کرسی بنشاند گفت: اگر شما در این زمینه داشتید و به شورای شهر ارائه نکردید هم به خودتان و هم به بیت‌المال ظلم کرده‌اید.

قالیباف با بیان اینکه در جامعه اسلامی قبل از اثبات اتهام نباید با نشر تهمت و افترا نسبت به افراد هتک حرمت کرد، اینگونه اقدامات را مغایر با مکتب اهل‌بیت و انقلاب و ناسازگار با فرهنگ بسیج دانست.

عضو ائتلاف پیشرفت در واکنش به سخنان دانشجویی که مواضع وی در خصوص حوادث 88 را به دلیل اظهار نظر درباره هتک حرمت به حضرت امام توسط برخی افراد، همسو با فتنه‌گران دانست، اظهارداشت: مواضع من درباره فتنه و انحراف از روز اول روشن بوده و اکنون نیز تغییری نکرده است.

وی افزود: هرجا برای من حجت وجود داشته براساس آن به نظر خود عمل کردم و هرجا که حضرت آقا نظری داشتند، نظر ایشان برای من حجت بوده و براساس آن عمل کرده‌ام.

قالیباف گفت: آنچه در خصوص اهانت به تصویر حضرت امام که از تلویزیون پخش شد گفتم، این بود که گفتم «خوب نیست یک اقدام که توسط انسانهای جاهل یا مغرض انجام شده، مرتب در بخش‌های مختلف رسانه ملی پخش شده و احساسات مردم جریحه‌دار شود و قبح‌ حرمت‌شکنی بریزد».

وی ادامه داد:  مقام معظم رهبری در آن زمان فرمودند:«درباره فتنه، شفاف‌سازی توام با آرام سازی جامعه صورت گیرد» اما برخی از مسیر شفاف‌سازی به دنبال منافع خود و سیاسی کاری بودند و به ظاهر از انقلاب دفاع می‌کردند.

عضو ائتلاف پیشرفت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید بین رأی دهندگان به یک نامزد که در روز 25 خرداد نیز به خیابانها آمدند و حرکت‌هایی که توسط عده‌ای 3 ماه بعد از آن آغاز شد، باید تفاوت قائل شد تاکید کرد: مردم همیشه پای انقلاب هستند و دوستدار نظامند.

قالیباف افزود: آنچه مردم دوست ندارند، برخی رفتارها و عملکردهاست که می‌گفتند قطعنامه صادر نمی‌شود اما صادر شد و بعد گفتند که این قطعنامه‌ها کاغذ پاره است اما امروز تحریم‌ را اثرگذار می‌دانند.

وی تاکید کرد: نظر من این است که جریان انحرافی که ریشه در تحجری دارد که حضرت امام در پیامی پس از جنگ تحمیلی به آن اشاره کرده و فرمودند خطر متحجرین احمق از هر خطر دیگری بیشتر است.

دانشجویی از عضو ائتلاف پیشرفت درباره دلیل حضورش در این ائتلاف سوال کرد که قالیباف پاسخ داد: ائتلاف برای هماهنگی در مشترکات است والاْ حتماً روش‌ها و نگاه‌های بنده با آقای ولایتی و حداد متفاوت است.

وی افزود: در اردوگاه اصولگرایان توافق کردیم بر اساس 3 پارامتر مشروعیت، مقبولیت و کارآمدی کنار هم قرار گیریم و حتی گفتیم که این فضا برای دیگران هم باز باشد.

قالیباف اضافه کرد: براساس این پارامترها دیدیم آقای لاریجانی هم می‌تواند در ائتلاف حضور یابد ولی ایشان اصلاً قصد آمدن به صحنه را نداشتند و از سوی دیگر افراد دیگری نیز فاقد کف رأی لازم بودند.

وی تصریح کرد: این ائتلاف برای این است که شاخصه‌های مدنظر مقام معظم رهبری را در یک فرآیند تشکیلاتی پیگیری کنند و بعد در یک رقابت درونی براساس خرد جمعی و نظرسنجی یک نفر انتخاب شود.

قالیباف البته این نکته را نیز متذکر شد که معنی ائتلاف این نیست که نامزد برگزیده تعهدی نسبت به دیگر اعضاء داشته باشد چراکه دولت شرکت سهامی نیست و اعضای آن براساس ضوابط و شایسته‌سالاری، شایسته‌پروری و شایسته‌گزینی انتخاب می‌شوند.

دانشجویی از قالیباف سوال کرد که آیا با توجه به تجربه انتخابات 84 که وی با اختلاف 8درصدی از احمدی‌نژاد پیش بود اما در نهایت احمدی‌نژاد به ریاست جمهوری رسید، نظر سنجی مسیر مطمئنی برای انتخاب گزینه اصلح است، وی پاسخ داد: نظرسنجی انجام شده، روند درستی دارد.

قالیباف افزود: در سال 84 نیز اختلاف 8 درصدی بین من و آقای احمدی‌نژاد مربوط به اسفند 83 و فروردین 84 بود اما اواخر اردیبهشت ‌ماه آراء آقای احمدی‌نژاد رشد پیدا کرد.

وی در عین حال گفت: اختلاف آراء در میان کاندیداهای موجود در آن دوره انتخابات بین 300 تا 400 هزار رأی بود که نظرسنجی‌ها نیز همین را تائید می‌کرد.

دانشجویی از نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درباره برنامه‌هایش برای ساماندهی اقتصاد و کاهش تحریم‌ها سوال کرد که وی پاسخ داد: در دوره تصدی شهرداری تهران، دو برنامه 5 ساله و 3 ساله طراحی کردیم که 1 درصد از اجرای آنها انحراف نداشتیم.

قالیباف افزود: اکنون نیز براساس برنامه‌های فرادستی و با توجه به برنامه‌های گذشته برنامه جامع و قابل اجرایی در نظر گرفته‌ایم و قوه مجریه برآوردی از کارهای ستادی و عملیاتی است اما حتماً اقدام به اصلاح نظام اجرایی خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: برای حوزه اقتصاد برنامه مدونی داریم اما بحث تحریم‌ها دو بخش دارد که بخشی مربوط به حوزه سیاست خارجی و برخی مربوط به دیپلماسی ما است که از سیاست خارجی مهمتر است.

قالیباف گفت: سیاست خارجی در کشور امر ثابتی است و نتیجه‌گیری از آن تنها بر عهده قوه مجریه نیست و قوه مجریه یکی از اثرگذاران این حوزه است که می‌تواند برای کاهش تحریم‌ها تلاش کند.

وی البته گفت که بخش عمده آسیب‌های اقتصادی ناشی از ضعف مدیریت است و با اشاره به مدیریت خود در شهرداری گفت که تنها اثر تحریم در این حوزه تاخیر 120 تا 130 روزه در ساخت پل صدر بود.

عضو ائتلاف پیشرفت گفت: امروز نقدینگی در کشور ما 7 برابر افزایش یافته است و تورم 3 برابر شده است و اگر بخواهیم برای شکستن رکود نقدینگی تزریق کنیم، تورم زا است و اگر این کار را نکنیم رکود حاصل می‌شود.

قالیباف افزود: اینکه کشور با نفت 12 دلار و نفت 120 دلار دچار مشکل است نشان می‌دهد که چالش مهم ما در حوزه اقتصاد ضعف مدیریت است که اگر تدبیر کنیم ظرف 2 سال می‌توانیم آن را به آرامش رسانده و کنترل پذیر و انعطاف پذیر کنیم.

دانشجویی نظر قالیباف را درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها جویا شد که وی پاسخ داد: اشکالی ندارد اگر دانشگاه خاص بانوان مانند دانشگاه الزهراء ایجاد شود اما جدا سازی در کلاس درس نگاه کوتاه‌ مدت و بی‌نتیجه است.

وی خاطرنشان کرد: اینگونه موضوعات را می‌توان با فرهنگ‌سازی در یک دوره 10 ساله که مبداء آن از کلاس اول ابتدایی است در یک فرآیند منطقی ساماندهی کرد.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم درباره آغاز تبلیغات زود هنگام انتخاباتی نیز که محور سخنان دانشجویی بود که از طرح برخی اقدامات شهرداری در رسانه ملی گلایه داشت، اظهارداشت: کار تبلیغاتی کردن برای اطلاع رسانی درباره خدمات انجام شده اسراف بیت‌المال نیست و اتفاقاً شرط عقل است.

قالیباف افزود: هم حضرت امام (ره) هم مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «خدماتی که انجام می‌دهید به اطلاع مردم برسانید» و این همان پیوست فرهنگی است.

وی در پاسخ به بخش دیگر سخنان دانشجوی مذکور که خواستار پاسخگویی قالیباف درباره وجود فساد اداری و اقتصادی در شهرداری تهران شده بود، اظهارداشت: تا این لحظه هروقت نسبت به تخلفات گزارشی دیدم برخورد کردم و گزارشات دستگاه‌های ذیصلاح را نیز به جدّ پیگیری کردم و از هیچ تخلفی دفاع نکردم.

قالیباف گفت: براساس گزارش رسمی پنج دستگاه نظارتی،‌ شهرداری تهران در 4 سال گذشته در حوزه برخورد با تخلفات و کاهش جرایم رتبه اول را کسب کرده است.

دانشجویی از شهردار تهران درباره حضور زنان راننده در BRTها سئوال کرد که قالیباف پاسخ داد: شاید جنابعالی و حتی خود بنده نپسندیم که خانواده ما بیاید راننده اتوبوس شود.

وی در عین حال گفت: در جامعه، بانوانی هستند که نیازمند شغل هستند و باید زمینه اشتغال آنها فراهم شود و امروز تجربه راه‌اندازی تاکسی ویژه بانوان با حجم بالای سرویس‌دهی به خانم‌ها موفق بوده است.

قالیباف گفت: زمانی که فرمانده ناجا بودم در معاونت مبارزه با مفاسد اجتماعی با خانمی صحبت کردم که می‌گفت:«من در یک روز 1100 دگمه می‌دوزم که بابت هر دانه 11 قران حقوق می‌گیرم و نمی‌توانم با این پول 2 بچه یتیم را اداره کنم».

شهردار تهران در واکنش به انتقادات دانشجویی از برگزاری جشن‌های آئینی در تهران نیز اظهارداشت: یکی از مشکلات امروز ما این است که در جامعه ما نشاط و سرور نیست.

وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار مداحان نیز اخیراً تذکر دادند که در روز جشن باید در جامعه شور و نشاط باشد نه اینکه در همان مراسم جشن نیز به تعبیری روضه‌خوانی شود.

قالیباف گفت: به عنوان یک مسلمان و رزمنده در نظام اسلامی تلاش می‌کنم در مراسم‌هایی که برگزار می‌شود گناه صورت نگیرد اما ممکن است در بیش از 320 مراسمی که در یک شب برگزار می‌شود خطایی هم باشد که از آن دفاع نمی‌کنیم اما با رویکرد خانواده محوری و پرکردن اوقات فراغت جوانان، تلاش می‌کنیم ضعف‌ها برطرف شود.

دانشجویی از قالیباف پرسید آیا با توجه به رفاهی که دارد، درد مردم را احساس می‌کند؟ که وی پاسخ داد: من با مردم زندگی می‌کنم و به عنوان یک شهروند از مال دنیا فقط یک خانه و ماشین دارم و هیچ فعالیت اقتصادی حتی مباح شخصی هم نداشته‌ام.

وی افزود: یکی از بداخلاقی‌ها این است که دروغ‌های بزرگی به مردم می‌گویند و می‌گویند که فلانی سرمایه‌دار است درحالیکه من از طبق متوسط جامعه هستم و از زمان سوم ابتدایی برای خرج تحصیل کار کردم .

قالیباف گفت: من درد جامعه را می‌دانم اما فقط فهم درد مردم کافی نیست بلکه باید امور را ساماندهی و دردها را علاج کنیم و در این مسیر نیازمند کمک خدا و همراهی مردم هستیم.

دانشجویی از قالیباف درباره نقش فرزندانش در عرصه ایجاد و ساماندهی دفاتر پلیس +10 و حضور همسرش در شهرداری تهران سوال کرد که وی پاسخ داد: هنگام راه‌اندازی دفاتر پلیس‌+10 که با محوریت استفاده از فن‌آوری صورت گرفت 14 دفتر به عنوان نمونه در مالکیت ناجا قرار گرفت.

وی افزود: این دفاتر برای تست اجرای طرح تعویض پلاک‌ها بود و 15 نفر نیز آن را مدیریت می‌کردند که یکی از آنها پسر من بود که البته درآمد آن نیز متعلق به نیروی انتظامی بود و برای فرزند من درآمد مالی نداشت.

قالیباف گفت: پس از تائید و گسترش دفاتر خدمات الکترونیک، هیچ‌یک از بستگان درجه یک من در این مجموعه نماندند و بیش از 2 هزار نفر براساس آئین نامه و ضوابط از طریق ثبت‌نام وارد این مجموعه شدند.

وی در خصوص حضور همسرش در شهرداری تهران به عنوان مشاور شهردار نیز توضیح داد: همسر بنده در طول دوره همکاری با شهرداری به هیچ عنوان در این چند سال تاکنون نه حقوق دریافت کرده و نه از خدمات بیمه‌ای و امکانات مجموعه‌ای استفاده کرده است.

قالیباف گفت: رشته تخصصی و کاری همسر بنده حوزه مسائل اجتماعی است و در شهرداری نیز مانند گذشته این مسیر را پیگیری می‌کند که بیشتر کارها مربوط به زنان سرپرست خانوار و زنان زندانی است

«امروز زندان اوین در بخش زنان نمونه است و در حالیکه در گذشته بیش از 80 درصد زنان پس از آزادی بار دیگر مرتکب جرم می‌شدند با استفاده از اساتید جامعه شناس و روانشناس تحت عنوان نظم فرهنگی، شرایطی در 5-6 سال اخیر بوجود آمده که بالغ بر 70 درصد زنان زندانی پس از آزادی به زندان بر نمی‌گردند.»

شهردار تهران در پاسخ به انتقادات دانشجویی که نسبت به استفاده از نمادهای فراماسونری در ایستگاه‌های مترو و برخی میادین شهر و اماکن عمومی اعتراض داشت، این ادعا را قوّیاً رد کرد.

عضو ائتلاف پیشرفت در پایان در پاسخ به دانشجویی که نظر وی را درباره تداوم یا توقف پرداخت یارانه جویا شده بود، گفت: اصل هدفمندی یارانه‌ها قانونی است و مصوبه مجلس درست و خوب بود.

قالیباف تاکید کرد: اشکال موجود در اجراست و قانون شکنی‌هایی که صورت می‌گیرد و لذا پرداخت یارانه مستقیم به افراد ادامه می‌یابد اما حتماً باید قانون کامل و اساسی اجرا شده و یارانه بخش‌های تولید و صنعت و حمل و نقل نیز که تاکنون هیچکدام پرداخت نشده‌اند، پرداخت شوند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز:
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
9 + 7 =
*****