چوركین: آمریكا خواهان مذاكره واقعی با ایران نیست

22:39 - 1391/11/24
آمریكایی ها راه جالبی را برای توصیف شرایط در پیش می گیرند، آنها خواستار برگزاری مذاكرات براساس شرایط و منافع خود هستند و دیگران را با شرایط خود وفق می دهند.
ایران آمریکا

 به گزارش رهروان ولایت به نقل از بصیرت؛ با گذشت چند روز از اعلام موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در نفی مذاكره مستقیم با آمریكا كه با درایت و دوراندیشی از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد، نماینده روسیه در سازمان ملل اذعان كرد كه مقامات آمریكایی براساس منافع و شرایط مد نظر خود پیشنهاد مذاكره با ایران را داده اند.«باراك اوباما» رئیس جمهور آمریكا پس از انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور، بارها ادعای آمادگی برای مذاكره مستقیم و تعامل با جمهوری اسلامی ایران را مطرح كرده است.

«هیلاری كلینتون» و «جان كری» وزرای سابق و جدید امور خارجه آمریكا نیز در چندین نوبت این ادعا را بر زبان آورده اند. اما این موضوع زمانی به صورت پررنگ در رسانه های خارجی انعكاس یافت كه هفته گذشته «جوزف بایدن» معاون اوباما در جریان حضور در نشست امنیتی مونیخ ادعا كرد: «آمریكا مایل است مستقیما با رهبری ایران گفت وگو كند، منتهی به شرطی كه حكومت ایران برنامه مشخصی برای مذاكره داشته باشد.»این ادعاها در حالی مطرح می شود كه دولت آمریكا طی سه ماه گذشته چند دور تحریم یكجانبه علیه برخی دیگر از مقامات و شركت های جمهوری اسلامی ایران به بهانه همكاری در پیشبرد برنامه هسته ای كشورمان اعمال كرده است و قصد دارد فشارها را با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات آینده ریاست جمهوری افزایش دهد.

در چنین شرایطی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب 19بهمن ماه در جمع فرماندهان و مسئولان نیروی هوایی ارتش با حیله گرانه دانستن پیشنهاد مذاكره مستقیم با ایران از سوی مقامات كاخ سفید، مخالفت جدی خود را با هرگونه مذاكره با آمریكا اعلام كردند.

ایشان در این باره فرمودند: «سخن گفتن آمریكا از مذاكره همزمان با ادامه فشار و تهدید حركتی حیله گرانه است.»در همین رابطه، نماینده روسیه در سازمان ملل دیروز اذعان كرد كه آمریكایی ها براساس منافع شخصی و شرایط مد نظر خود پیشنهاد مذاكره مستقیم با ایران را داده اند.«ویتالی چوركین» در گفت وگو با شبكه راشا تودی، سخنان خود را درباره برنامه هسته ای ایران این طور شروع كرد كه خوشبختانه ما اواخر ماه فوریه شاهد از سرگیری مذاكرات 1+5 با ایران در آستانه پایتخت قزاقستان هستیم.

وی افزود: روسیه همواره از رابطه مستقیم ایران و آمریكا حمایت می كند. متاسفانه در سال های اخیر برخی كنش ها و واكنش ها وجود داشته است. برخی اظهارات مثبت از یك طرف با اظهارات منفی از سوی طرف دیگر پاسخ داده شده است. این بار متوجه شدم تهران شدیدا با موضوع مذاكره مستقیم با آمریكا مخالفت كرده و آن را غیرممكن دانسته است.

چوركین تصریح كرد: ایرانی ها معمولا مذاكره كنندگان سرسختی هستند و البته موضوع مذاكرات نیز پیچیده است. بنابراین برای هر موضوع خاص باید مذاكرات دشواری انجام شود و چالشی سخت برای پیشرفت در این مسیر وجود دارد.

سفیر روسیه در سازمان ملل درباره نحوه مذاكرات آمریكایی ها گفت: آمریكایی ها راه جالبی را برای توصیف شرایط در پیش می گیرند، آنها خواستار برگزاری مذاكرات براساس شرایط و منافع خود هستند و دیگران را با شرایط خود وفق می دهند.

وی افزود: اما روسیه این گونه نیست. وقتی ما با آمریكا و كشورهای دیگر وارد مذاكره می شویم، سعی می كنیم موضع مشتركی را اتخاذ كنیم.چوركین درباره موضع روسیه در قبال موضوع هسته ای ایران گفت: ما در این موضوع، همچنان در قالب مذاكرات 1+5 عمل می كنیم.وی افزود: فكر می كنیم برخی اقداماتی كه توسط برخی اعضا صورت می گیرد، غیرسازنده و مخرب است.

چرا كه آنها علاوه بر تحریم های شورای امنیت، خود اقدام به اتخاذ تحریم های یك جانبه می كنند. این اقدامات به نظر ما نیاز نیست. زمانی كه ما توافق كرده با یكدیگر اقدام كنیم و در قالب شورای امنیت حركت كنیم، انجام اقدامی فراتر از آن، اشتباه است.

چوركین تصریح كرد: این اقدامات موجب مشكلاتی در ایران شده كه نباید اینطور باشد، همچنین در روند مذاكرات تاثیر منفی می گذارد.

وی در واكنش به حمله احتمالی آمریكا و اسرائیل به ایران گفت كه امیدوارم عقل سلیم مانع انجام چنین اقدامی شود چرا كه این بدترین اقدام است.سفیر روسیه در سازمان ملل اظهار داشت: اول از همه اینكه هنوز فرصت برای مذاكرات باقی است. هیچ یك از 6 كشور به ویژه آمریكا هنوز به این نتیجه نرسیده كه در ایران تصمیم سیاسی برای ساخت بمب هسته ای گرفته شده است. بنابراین تا زمانی كه این تصمیم گرفته نشده، فرصت برای گفت وگوهای سیاسی وجود دارد.چوركین تاكید كرد كه اقدام نظامی علیه ایران به پیشبرد مذاكرات كمك نمی كند.

چوركین درباره تحولات سوریه نیز گفت: آمریكا در برهه ای از زمان متوجه فعالیت تروریست ها در سوریه شده و به این نتیجه رسیده كه سناریوی براندازی بشار اسد طی چندین ماه، غیرواقعی است.وی تصریح كرد كه آمریكا بر روی كشورهایی مانند قطر نفوذ دارد؛ این كشورها سلاح و تجهیزات را در اختیار شورشیان سوری قرار می دهند.سفیر روسیه در سازمان ملل تاكید كرد كه آمریكا از این كشورها حمایت می كند بنابراین نمی تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی كند.همچنین در همین رابطه، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت: موضع كشورش در قبال سوریه و ایران براساس حقایق و دیدگاه های عمیق روسیه است.

وی كه با تلویزیون روسیه گفت وگو می كرد، افزود: ما این حقایق را پنهان نمی كنیم بلكه علنا آن را برای بررسی مطرح می كنیم و كسی هم نمی تواند نسبت به مواضع واقعی و منطقی ما شك و تردیدی داشته باشد.لاوروف با تكذیب این مساله كه موضع روسیه در قبال سوریه موجب انزوای مسكو در جهان عرب شده است، بیان كرد كه همه شخصیت های سیاسی عربی كه اخیرا با آنها ملاقاتی انجام شده از جمله مخالفان سوریه، بر اهمیت نقش روسیه در منطقه تاكید كرده اند.

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز:
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
7 + 7 =
*****