اذيت روح يا جسم

21:36 - 1391/11/09
توهین و اهانت، آزار روحی است و از آزار جسمی بالاتر است.
اذيت روح يا جسم

حركت انقلاب به خاطر توهینى بود كه در زمان شاه، در روزنامه به امام شده بود. یك نویسنده در زمان شاه، در روزنامه به حضرت امام جسارتى كرده بود. امام در نجف تبعید بودند. طلبه‏ هاى قم بلند شدند، راه افتادند و راهپیمایى كردند. مدرسین حمایت كردند. ماجرا به دى كشیده شد، تیراندازى شد. هفتاد- هشتاد نفر طلبه و غیر طلبه كشته شدند. تبریز به جوش آمد، غیرت مردم آذربایجان به جوش آمد. براى قمى‏ ها، اربعین گرفتند. تبریز شهید داد. غیرت یزد به جوش آمد. یزدى‏ ها براى اربعین شهداى تبریز، و بعد آمل و بابل، همینطور یكى یكى اربعین بعد از اربعین، انقلاب شد. حركت ما، سقوط شاه و ورود امام و حاكمیت حزب اللهى‏ ها بخاطر این شد كه حزب اللهى‏ ها غیرتشان به جوش آمد. به امامشان جسارت شد. حالا اگر جسارت به رهبر انقلاب و یك مرجع تقلید مردم را به موج وادار مى‏ كند، جسارت به رسول الله «صلی الله علیه و آله و سلم» باید چه كار كند؟
این ها همه به این خاطر است كه توهین و اهانت، آزار روحی است و از آزار جسمی بالاتر است، گاهی اوقات كسی را اذیت و آزار جسمی كرده و او را مجروح و زخمی می كنند و گاهی او را توهین كرده آبرویش را برده و تحقیرش می كنند مسلما دومی از اولی بدتر است حال اگر كسی كه به او توهین شده رهبر یا بزرگ یك قوم یا اقوام باشد كه در آن صورت این عمل به مراتب زشت تر و درد آورتر است و مقابله جدی تری می طلبد.
در زندگانی رسول مهربانی هم این قصه وجود دارد، پیغمبر در چهل سالگى به پیغمبرى رسید. سیزده سال هم در مكه بود، كه روی هم پنجاه و سه سال می شود. مشركین مكه در این سیزده سال خیلى  جسارت كردند. آن قدر این جسارت ها و توهین ها بالا گرفت كه منجر به هجرت ایشان به مدینه شد، هفت، هشت سال در مدینه ماند و حكومت اسلامى را تشكیل داد. قدرت پیدا كرد. رفتند مكه را گرفتند. روز فتح مكه فرمود: همه را بخشیدم. فقط آن‏هایى كه با شعر و طنز، توهین كرده و دین مرا مسخره كردند. آن‏ها را نمیبخشم. گر چه این‏ها، دستشان به پرده كعبه باشد.*
همین پیامبری كه خداوند می فرماید تو مایه رحمت جهانیان هستی ، همین پیامبری كه قرآن او را از جنس خود مردم حریص بر هدایت آنها و مهربان و بخشنده معرفی می كند از توهین نمی گذرد.
اینجاست كه بحث غیرت دینی معنا پیدا كرده و وظیفه هر مسلمان است كه از توهین به پیامبرش به راحتی نگذرد و با آن مقابله كند البته هر كس به اندازه توان و در گستره خودش، به عنوان مثال همین تحریم اینترنتی علیه گوگل و یو تیوپ خود مبارزه مهمی است با آنان تا بدانند مسلمانان نسبت به توهین به پیامبرشان بی تفاوت نیستند، سعی كنیم همه برای بیداری اذهان هر چه بیشتر و بهتر ابعاد شخصیتی این بزرگوار را بیش از پیش بیان كرده و بصیرت همگان را افزایش دهیم، باشد كه خداوند به دست توانای منتقم آل الله حضرت حجة بن الحسن«عجل الله تعالی فرجه الشریف» بساط ظلم و جور را جمع كرده و بساط عدل و داد را در سرتاسر عالم برپا نماید.
*برنامه درسهایى از قرآن سال 67، غیرت‏ دینى، ص: 5

کلمات کلیدی: 

Plain text

  • تگ‌های HTML مجاز:
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
7 + 11 =
*****