سوال اخلاقی: آیا عبادت هایم قبول نیست ؟

13:58 - 1401/10/22

سلام و علیکم
خسته نباشید
شرمنده من یک خواهر دارم به دلیل مسائل ساده و غیر مهم از دوران کودکی با هم هیچ رابطه ای نداریم یعنی باهم حرف نمی زنیم ، من چندین بار می خواستم آشتی کنیم ولی فکر کنم بد تر می شود ،  
بالاخره باهم تصمیم گرفتیم که باهم قهر نباشیم ولی به کار همم کاری نداشته باشیم و این طوری خیلی خیلی هر دو طرف در آرامش هستیم من خواهرم را می شناسم اگر هم باهم آشتی کنیم باز  هیچ فرقی ندارد چون دیگر همه چیز تمام شده است می خواستم سوال کنم آیا عبادت هایی که من انجام داده ام قبول نیست ؟ با توجه به این که آن اول قهر کرد و من تلاش هایی داشته ام ؟
1.آیا عبادت هایم قبول نیست ؟
2- با این که من از آن دو دقیقه بزرگ تر هستم من باید بروم آشتی کنم یعنی تاثیر ندارد که اگر باهم یک روابطی که به هم کاری نداشته باشیم آیا صحیح است زیرا راحت تر هستیم؟
باسپاس

 

----------------
کاربران محترم مي‌توانيد در همين بحث و يا مباحث ديگر انجمن نيز شرکت داشته باشيد: https://btid.org/fa/forums
همچنين مي‌توانيد سوالات جديد خود را از طريق اين آدرس ارسال کنيد: https://btid.org/fa/node/add/forum
تمامي کاربران مي‌توانند با عضويت در سايت نظرات و سوالاتي که ارسال ميکنند را به عنوان يک رزومه فعاليتي براي خود محفوظ نگه‌دارند و به آن استناد کنند و همچنين در مرور زمان نظراتشان جهت نمايش، ديگر منتظر تاييد مسئولين انجمن نيز نباشد؛ براي عضويت در سايت به آدرس مقابل مراجعه فرمائيد:  https://btid.org/fa/user/register

انجمن‌ها: 
http://btid.org/node/232787
تصویر روئین تن مهدی

سلام خدمت شما کاربر گرامی

ضمن تشکر از حسن اعتماد شما به مجموعه

از حسن نظر شما متشکریم امیدواریم بتونیم به پاس این اعتماد، سهمی در حل این مساله داشته باشیم.

همونطور که می دونید خواهر یا برادر، نوعا جزو ارکان خاطرات کودکی ما هستند. خاطراتی که و لو بر ما سخت گذشته اما شاید الان بخواهید فکرش رو بکنید تلخی رو با شیرینی با هم داشته. چون اون دوران با دوران پاکی و لطافت روح همراه بوده و شما با تجدید خاطرات دوران کودکی ناخودآگاه به لطافت و صداقت اون دوران منتقل میشید. از همین خاطر نوعا افراد از یاداوری خاطرات دوران کودکی لذت می برند.
و خواهر و یا برادر، ابزار و واسطه هایی هستند برای این سریالهای قدیمی اما لذیذ زندگی خود ما! قطع ارتباط با برادر یا خواهر همان و محرومیت از این نعمت پنهان هم همان.
ممکنه بگید که من قصد ندارم با خواهرم قطع ارتباط کنم یا قهر باشم و صرفا با یک سلام و علیک کاری به هم نداشته باشیم، خب بله، قطع صله رحم و عزم بر عدم ارتباط با اونها هم حرام است و هم مانع قبولی اعمال میشه، و درسته که شما با یک سلام و علیک خالی و بی تفاوت بودن به هم مشمول قطع رحم نمی شید، اما سوال من اینکه که چرا می خواهید خودتون رو از یک مائده دلنشین که مایه نشاط و تجدید روحیه شماست محروم کنید؟

پیشنهاد ما اینکه ریشه یابی کنید و قضیه رو از ریشه حل کنید نه اینکه کج دار و مریز با قضیه مواجه بشید. بخصوص اینکه شما بزرگتر هستید و شما می تونید در نقش یه اصلاحگر روابطتون رو ترمیم و تقویت کنید. منفعل نباشید بلکه فعالانه خود شما مدیریت روابطتتون رو در دست بگیرید

در این قضیه هم کارآگاه خوبی باشید و هم دکتر خوب. کاراگاه خوب تشخیص می ده و دکتر خوب درمان می کنه

بررسی کنید که از کجا و در اثر چه موضوعی تنش و زاویه گرفتن شما شروع میشه، از همونجا اقدامات لازم رو انجام بدید. تشخیص بدید مشکل از کجاست و سپس پیشگیری و درمان کنید.

از آنجا که فرمودید مشاجرات ما روی مسائل ساده است حدس ما بر این است که شکاف ارتباطی شما نوعا در نحوه تکلم و استخدام بعضی کلماتی که نباید بکار ببرید شروع میشه. نبود مهارت گفتاری بین زن و شوهر به کرات موجب دلخوری و تنش خوهد شد، همین قاعده و ضابطه در روابط عادی برادر و خواهر هم به کرات دیده شده. چه بسیار نحوه جوابگویی ما، لحن ما، پیشداوری های ما، تجسسهای ما در کار دیگری، و دهها عامل دیگه باعث تنشها و عمیق شدن مشاجرات بشه.

پیشنهاد نهایی:

1- تقدیم هدیه و کادو از طرف شما که بزرگتر هستید. هدیه دادن موجب محبت و تعمیق روابط میشه

قالَ رَسُولُ اللّه صلي الله عليه و آله: اَلْهَديّةُ تُورِثُ الْمَوَدَّةَ وَ تَجْلِدُ الأُخُوَّةَ وَ تُذْهِبُ الضَّغينَةَ، تَهادُوا تَحابُّوا. (1)

رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: «هديه»، دوستى مى آورد و رابطه برادرى را استوار مى كند و كينه را مى زدايد، هديه به يكديگر بدهيد تا محبّت بيابيد.

بعد فوت و فن هم صحبتی و مهارتهای کلامی رو پیاده کنید. یکی از مهمترین مهارت های کلامی بخصوص در مواردی که به قول شما ساده ، موقتی و گذراست مهارت سکوت است. که همین مهارت در گفتگوها و مشاجرات زناشویی بسیار راهگشاست و مانع بسیاری از دلخوریها و تنش ها خواهد شد. معمولا کدورتها و دلخوریها از بگو مگو ها ناشی میشه، اینکه حاضر نیستیم در جواب و لو ساده طرف مقابل ساکت باشیم، این روحیه حاضر جوابی اگر در هر دو طرف مکالمه وجود داشته باشه به طور متقابل و به شکل صعودی، کدورت ایجاد می کنه، اما اگر خشت اول گذاشته شد و طرف مقابل خشت دومی بر خشت کج اول نگذارد، دیوار کج روابط تا ثریا کج نخواهد رفت، بلکه اصلا دیواری تشکیل نخواهد شد که  ویران شود.

بعضی از راهکارهای مهارت های کلامی رو می تونید در لینک زیر ببینید
https://mahanteymouri.com/verbal-skills/

پی نوشت:

1- [بحارالانوار، ج 74، ص 166.]

تصویر دریافت سوالات

سلام و علیکم
اگر بشود استادان سیر و سلوکی که می شناسید را معرفی کنید بسیار سپاسگزارم.

شرمنده اگر بشود باتوجه به محرومیت من از مستحبات توسط پدر من، یک دستور عمل برای رسیدن به سیر و سلوک بدهید بسیار سپاسگزارم.

تصویر روئین تن مهدی

 

سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر گرامی

بهتون تبریک میگم که به اون اندازه از شناخت و بصیرت و جهان بینی رسیدید که برای اینکه به خوشبختی و سعادت برسید به دنبال برنامه اید. هدف داشتن در زندگی چه در زمینه معنویت و چه زندگی دنیایی یک امتیازی است که خیلی ها از اون بی بهره اند و به گونه ای از پوچی در زندگی مبتلا شده اند. و امتیاز دیگر شما این هست که برای خودتون یه چشم اندازی تصور کردید که لازمه رسیدن به اون اهداف متعالی، داشتن برنامه است.

آنچه عرض می شود توصیه هایی در حد معمول هست که بنا به ذوق و میل شما می تونید بهش بپردازید و از جوایزی که خدا در قبال این تلاش در قالبهای معنوی به شما عطا می کند بهره مند بشید. برنامه خواستن شما خود یه جور تلاش برای رسیدن به خداست و خدا هم طبق وعده ای که داده به شما عنایت ویژه خواهد کرد. خدا میگه «وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ[1] و كسانى كه در راه ما كوشيده‌اند، به يقين راه‌هاى خود را بر آنان مى‌نماييم و در حقيقت، خدا با نيكوكاران است.»

برنامه ای که خدمت شما عرض میشه بسیار جمع و جور هست که امیدوارم با پیگیری مداوم، ظرفیت خودتون رو برای مراحل بعد توسعه بدید.

1-گناهان رو بشناسید و از اون دوری کنید، واجبات رو بشناسید و از اون دوری کنید (که همون مراجعه به رساله عملیه مراجع است که لازم هست مرجع تقلیدی برای امور دینی خود داشته باشید) مرحوم ایت الله بهجت می فرمودند در جواب سؤالی که پرسیده شده: تصمیم به سیر و سلوک دارم، چه کنم؟ می گوید: ترک معصیت برای تمام عمر کافی و وافی است، اگرچه هزارسال باشد.
اگر کسی به همین دو کلمه عمل کنه (انجام واجبات و ترک محرمات) خدا اون رو به سمت خودش می کشه و به علومی که آگاهی نداره، با خبر خواهد کرد (علم مفید)

2- تفریح سالم با دوستان سالم داشته باشید. فضای مجازی خوب است اما باید ساعت محدودی رو بهش اختصاص بدید. این شمایید که باید فضای مجازی رو مدیریت کنید و این اشتباه محضی است که فضای مجازی ما رو مدیریت کند. سعی کنید تفریحات شما واقعی باشد و نه مجازی که صرفا به ذهن و فکر و تخیل شما مرتبط است.

3- به دیدن قوم و خویش برید، هفته ای یک یا دو بار صله رحم کنید. صله رحم به شما نشاط میده، طول عمر میده، شخصیت اجتماعی وعزت نفس میده.

4- حتی المقدور نمازتون رو اول وقت بخونید. حتی المقدور زود بخوابید و قبل اذان صبح و لو برای 5 دقیقه بیدار باشید. وضو بگیرید و نماز صبحتون رو بخونید. تا آدمادگی شما برای خوندن نماز شب به تدریج فراهم بیاد. (شیرینی این کار، برای کسی قابل لمس خواهد بود که بهش عمل کنه و کمی صبور باشه و از سستی و تنبلی فاصله بگیره، بعد از مدتی که بدن شما به ریتم بلند شدن عادت کرد به طور تکوین متوجه میشین که دنیای قبل از سحر با طول روز به کلی متفاوت است)

5- روزانه نیم ساعت مطالعه کنید. پیشنهاد می دم بر کتابهای شهید مطهری سرمایه گذاری کنید (که اون هم سیر مطالعاتی خاصی داره)

6-روزانه نیم ساعت اهل تفکر باشید، جای خلوتی و حتی المقدور با یه چشم اندازی به فضای ازاد انتخاب کنید و در مورد خود، هستی ، آفرینش و کیفیت خلقت اونها تامل کنید، در مورد نسبت خود و خدا اهل تامل باشید. تفکر، مایه نفوذ ایمان به قلب هست و ایمان بنا به فرموده خدا بسیار دلنشین است. «وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ[2] خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هایتان بیاراست، و کفر و بدکاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت، اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] هدایت یافته اند.» این مژده رو به شما می دهم که اگر این برنامه رو کمی با صبوری انجام بدید (هر چند در ابتدا ممکن است چیزی عائدتون نشه) اما بعدها آن قدر لذت بخش خواهد بود که حس می کنید نیم ساعت خیلی کم است.

7- مداومت بر ذکر یونسیه داشته باشید که می فرماید: «لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَک إِنِّی کنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» (87/ انبیاء) معبودی جز تو نیست، منزّهی تو، راستی که من از ستمکاران بودم.

از سید عبدالکریم رضوی کشمیری نیز نقل شده که بهترین کار برای سالک، سجده است که ذکر یونسیه در آن گفته شود. وی بعد از هر نماز، ۴۰ بار ذکر یونسیه در سجده به مدت یک اربعین (۴۰ روز) را برای قضای حوائج توصیه می‌کرد.

7- خلوت کنید و با خدا درد دل کنید، از زبان خودتون (یا ترجمه مناجاه خمسه عشر در مفاتیح). سفره دلتون رو برای خدا باز کنید. و لو در ابتدا ندانید که چی بگید. اما سر قرار حاضر بشید. مناجات و درددل به شدت غرور و نفسانیات آدمی رو ذوب می کنه

8- در پایان، هنگام خواب اهل محاسبه باشید، از کارهای خوبتون خدا رو شکر کنید و از خطاهاتون استغفار کنید.

ما رو از دعای خیرتون بی نصیب نذارید

پی نوشت:
1-عنکبوت، ایه 69
2- حجرات، آیه 7