سوال اعتقادی/ اخلاقی: اعتقاد راسخ یعنی چی؟؟

11:24 - 1403/01/15

سلام
اعتقاد راسخ یعنی چی؟؟ و چگونه اعتقاد راسخ داشته باشم؟؟؟

 

----------------
کاربران محترم مي‌توانيد در همين بحث و يا مباحث ديگر انجمن نيز شرکت داشته باشيد: https://btid.org/fa/forums
همچنين مي‌توانيد سوالات جديد خود را از طريق اين آدرس ارسال کنيد: https://btid.org/fa/node/add/forum
تمامي کاربران مي‌توانند با عضويت در سايت نظرات و سوالاتي که ارسال ميکنند را به عنوان يک رزومه فعاليتي براي خود محفوظ نگه‌دارند و به آن استناد کنند و همچنين در مرور زمان نظراتشان جهت نمايش، ديگر منتظر تاييد مسئولين انجمن نيز نباشد؛ براي عضويت در سايت به آدرس مقابل مراجعه فرمائيد:  https://btid.org/fa/user/register

انجمن‌ها: 
http://btid.org/node/288364
تصویر روئین تن مهدی

سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم

ضمن سپاس از همراهی شما

سوال فرمودید که اعتقاد راسخ یعنی چه و راه دستیابی به آن چگونه است؟

"راسخ" از «رسوخ» گرفته شده و اعتقاد راسخ یعنی اعتقادی که در اعماق جان و دل رسوخ کرده و تبدیل به باور و ایمان محکم شده. جایگاه خود اعتقاد ذهن و شناخت ذهنی است و اعتقاد راسخ که از آن به ایمان هم تعبیر می شه جایگاهش در قلب و دل و روان آدمی است که وقتی اعتقاد شخص به این مرحله رسید به همین راحتی از آن دست بر نخواهد داشت، چنین کسی دیگر از مرحله "شناخت" گذشته و به مرحله "دیدن" رسیده. به قول معروف چنین کسی به چشم دل خود اعتقادات خود را مثل روز روشن می بیند و حتی تا پای جان هم از آن دفاع می کند، کسانی که جان خود را در راه خدا و دین اسلام فدا کردند نوعا چنین اعتقادی داشتند. ملامت ملامت کنندگان که نوعا دنیا دوست و دنیا زده هستند در آنها اثری ندارد و طوفان حوادث آن ها را از اعتقاد راسخ خود جدا نخواهد کرد. نه تنها از گروه غافلان رنگ نمی گیرند و منفعل نمیشن بلکه سعی می کنند که دیگران را به راه و معنای زندگی که درک می کنند و حس می کنند راهنمایی کنند و دیگران رو نیز به دنیای زیبای خود آشنا کنند و معنای زندگی و ایمان واقعی رو با دیگران به اشتراک بگذارند. (در قالب امر به معروف و نهی از منکر).

رسول اکرم ص در توصیف این گونه افراد می فرماید : المُؤمِنُ کَالجَبَلِ الرّاسِخِ لاتُحَرِّکُهُ العَواصِفُ؛ مؤمن، چونان کوه استواری است که توفان ها او را تکان نمی دهد.
اما راه دستیابی به این مرحله از ایمان و شناخت عمیق تربیت نفس هست و تنها راه رسیدن به آن رعایت تقوا و رعایت حدود الهی است. تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامهای الهی. هم واجبات و هم محرمات، هر دو در مسیر هواهای نفسانی قرار گرفته که برای عمل کردن به این فرمول لازم هست که شخص با هوای نفس که همچون هاله ای فطرت آدمی رو احاطه کرده بجنگد تا چشم دل او حقائق این جهان را ببیند و به ایمان عمیق برسد. قران می فرماید «قل هل یستوی الأعمی و البصیر؛ آیا بینا و نابینای حقائق یکی هستند؟»
نفسهای تربیت شده بر اساس این فرمول به اعتقاد راسخ دست پیدا می کنند. حضرت امیر علی ع در این زمینه می فرماید: «من نفس خودم رو با رعایت تقوا (رعایت احکام الهی) تربیت می کنم».

در نهایت شاید این لینک برای شما مفید باشد

http://btid.org/node/213322

بهترین ها رو برای شما آرزومندم